söndag, april, 2018

De senaste veckorna har verkligen varit så himla härliga! Glömmer nästan bort hur det är att ha vårkänslor. Vintern har varit lång. Extremt lång. Och extremt kall, mörk och ganska jobbig på flera sätt. Personliga saker har varit tunga och mitt arbete har inte varit vad man kan önska av ett arbete.
Sjukvården är tuff och jag har efter att ha provat på det mesta inom sjukvården insett att det är enormt svårt att hitta en arbetsplats som uppfyller kriterierna för vad vi behöver för att må bra på jobbet.
Det gick faktiskt så pass långt att jag flera gånger övervägde att helt byta bana. Fram tills nu. Nu har jag äntligen hamnat på ett ställe där jag ser fram emot att gå till jobbet varje dag, där jag tycker om mina kollegor, där jag får uppskattning och där jag inte är helt utpumpad på energi när jag går hem för dagen.
Jag inser hur viktiga de här bitarna är för att även mitt privatliv ska flyta. Vi spenderar ju en himla massa timmar på jobbet så det ju verkligen inte konstigt att arbetet har en stor påverkan på livet i allmänhet. Så just nu njuter jag av det ett litet tag till innan jag ska iväg på äventyr utomlands (berättar mer om det i ett annat inlägg).

Förutom att jag trivs bra på mitt nya jobb så är jag troligtvis också, som säkert många andra, vääldigt påverkad av att våren äntligen är här. Jag är liksom tillbaka till mitt vanliga jag igen och känner positiv till det mesta just nu.
Jag går in i en riktigt bubbla under vintern och jag trivs inte alls med att vara där. Det är verkligen hemskt att känna hur ens personlighet och välmående liksom får gömmas undan under några månader och att det inte riktigt finns så mycket att göra åt att det är så. Förutom att kanske lämna kalla Sverige under de mörka månaderna då. Det här är faktiskt första året på länge som jag spenderat en hel vinter i Sverige och det har verkligen känts. Troligtvis blir det inte så nästa vinter och det känns verkligen så skönt!

Just nu så försöker jag iallafall bara njuta av våren, massa skön och peppande träning, middagshäng på balkongen, häng med nära och kära och att min kille äntligen kommer hem till veckan efter 2,5 månader på jobb utomlands. Bara en sån sak!

Den här helgen har jag extra mycket anledning att vara ute och njuta av solen då jag fått ha hand om Malins lilla valp ett par dagar. Hon är verkligen ljuvlig och det är såå mysigt att ha henne hos mig.

 

3 svar till “Vårkänslor”

 1. Sara skriver:

  Hej Karin

  Hoppas allt är bra med dig? Har en liten fråga? Var jobbar du som sjuksköterska? Är lite i samma sits som du var, är så less och har funderat på att göra någonting helt annat… Men det måste ju finnas bra arbetsplatser också?

  Tacksam för svar:)

  • Malin & Karin skriver:

   Hej Caroline,

   Förstår precis hur du känner. Har som sagt haft liknande tankar många gånger. Nu har jag faktiskt, efter att ha provat de flesta grenarna av vården, hittat en arbetsplats som jag verkligen trivs på! Det är en privat klinik inom plastikkirurgi. Även om jag kanske inte jobbar så mycket med vanliga vårdtekniska saker så är det verkligen roligt och jag trivs superbra med mina kollegor. Så viktigt!
   Nu ska jag dock åka iväg på jobb utomlands några månader och kommer då jobba på en båt som värdinna med sjukvårdsansvar. Väldigt annorlunda alltså 🙂
   Försök att tänka efter vad det är i ditt jobb nu som gör att du inte trivs och även vad du tror skulle kunna få dig att må bättre med jobbet. Skriv ner allt på en lista och tänk ut vilken typ av arbetsplats som skulle kunna ge dig det som är viktigt. Är övertygad om att du hittar något som passar dig bättre! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *